Ayurvedische Abayanga massage

Regelmatig wordt mij gevraagd; “wat is nu die Ayurvedische Abayanga massage”. En ja, dat verdient enig uitleg. Uit persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat ik zelf nog nooit zo diep ontspannen ben geweest na deze massage-ervaring. De Abayanga massage is met recht een ervaring op zich te noemen.

Tussenkopjes ornament

Ayurveda is een hindoeïstische gezondheidsleer uit India. De Ayurveda richt zich op alles wat met de totale gezondheid van lichaam en geest te maken heeft. Het is een veelomvattend systeem van medische voorschriften en praktische handelingen. De Ayurveda is een holistische benadering , die voortkomt uit eeuwenoude tradities en uitgaat van de totale benadering van klachten en ziekten. Zij probeert dit te voorkomen of te herstellen door de energieën in lichaam en geest in balans te brengen, maar vooral te houden. Ayurveda is dus ook een ‘way of Life” Dit gebeurt met gebruikmaking van de inzichten rond de werking van de Tri Doshas, Kapha, Pitta en Vatta.

Deze tridoshas vertegenwoordigen de elementen water, aarde vuur, lucht en ether.

Ieder mens heeft deze elementen in zich, waarbij de ene meer domineert dan de ander. Dit bepaalt jouw constitutie, of te wel jouw basis energie. Indien deze uit balans raakt ontstaan er klachten op lichamelijk en geestelijk niveau. Doormiddel van aanpassingen in je levensstijl kun je deze weer in balans brengen. De Ayurveda geeft hier richt lijnen voor middels voeding, beweging, gewoonten en vele andere zaken. Massage is daar tevens een onderdeel van.

De Ayurvedische massage onderscheidt zich vooral door zijn gebruik van medicinale, warme oliën. Gericht om het verstoorde element weer in evenwicht te brengen. Daarbij is de druk anders dan vele andere massages naar beneden. Het doel hiervan is het naar beneden brengen van je energie. Je raakt gegrond. Je energie zit dan in je fundament; je benen en je voeten. En dat is belangrijk om goed in evenwicht te blijven. Vergelijk het met de wortels van een boom. Hoe beter gegrond, hoe steviger de boom staat . Hoe beter jij gegrond bent, des te steviger jij in het leven staat.

Bij de Abayanga massage wordt het gehele lichaam gemasseerd. Beginnend bij het hoofd, en de haren, eindigend bij de voeten. De massage duurt een uur tot anderhalf uur. Het wordt uitgevoerd in zeer vloeiende ritmische bewegingen. Zoals ik je vertelde is de Abayanga massage een ervaring op zich. En ik kan hem je echt aanbevelen!

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar jouw constitutie, klachten die daarbij kunnen horen en hoe je daar je levensstijl op aan kunt passen klik dan hier.

Einde tekst ornament

Deel dit op je social media

FacebookFacebook

Maak een afspraak voor een Ayurvedische Abayanga massage die jou weer in evenwicht brengt.

€ 50,-