Babymassage

In mijn artikel “aangeraakt worden, een eerste levensbehoefte” kun je duidelijk lezen hoe enorm belangrijk een aanraking is en wat een aanraking allemaal kan bewerkstelligen.
Juist bij baby’s is dit heel belangrijk. Door jouw aanraking als moeder of vader, bevestig jij je kindje dat hij of zij welkom is. Dat jij het echt aanvaard in jouw leven. Deze bevestiging is zo belangrijk, want van daaruit kan vertrouwen groeien, vertrouwen naar jou als ouder, vertrouwen in zichzelf.

Je laat je kindje op deze manier kennismaken met zijn eigen lijf. Dit lijf dat zoveel verteld. Het lijfje verteld of het kindje zich goed voelt, gespannen voelt of dat er pijn is. Door aanraking van het lijfje zal je deze gemoedstoestand ook beter herkennen, want het geeft zoveel aan.

Hoe duidelijk is het te zien dat je kindje in elkaar krimpt als het darmkrampjes heeft of honger ervaart. Het lijfje verkrampt en wil niets liever dan verlossing van dit ongemak.

Jouw liefdevolle aanraking zorgt er voor dat jouw kindje zich ontspant en jouw aanraking nog beter ontvangt.
Door aanraking ontstaat binding, omdat er allemaal prachtige stofjes worden aangemaakt die deze binding nog eens versterken.
Binding geeft vertrouwen in het leven. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijker en op een ontspannende manier contact gaat maken. Maar ook bij jou als masserende ouder worden deze stofjes aangemaakt, zodat ook jij nog eens gemakkelijker ontspant en de binding intenser kunt ervaren.

Tussenkopjes ornament

Cursus babymassage

Tijdens een cursus babymassage; tijd voor je zelf en je kindje. Leer ik jou hoe jij je kindje kan masseren. Ik begin hierbij met ontspanningsoefeningen, zodat jij en je kindje helemaal in de geef en ontvangstmodus kunnen komen. Ik leer je de lichaamstaal herkennen van je kindje, wanneer het zich bijvoorbeeld onveilig voelt. En wat jij allemaal kunt doen om hem die veiligheid te geven, die hij op dat moment zo nodig heeft. Uiteraard besteed ik ook tijd en aandacht aan klachten zoals darmkrampjes en tandpijnen.

Je kunt deze massage leren in groepslessen of in een privé sessie. Indien wenselijk kom ik bij jullie aan huis.

Einde tekst ornament

Deel dit op je social media

FacebookFacebook

Maak een afspraak voor een massage van jouw baby en laat je kindje kennismaken met zijn eigen lijf.

€ 32,-

Geef je op voor een sessie van 4 groepslessen babymassage, waarin je leert hoe jij je kindje zelf kan masseren.

€ 89,50

Geef je op voor een sessie van 3 privélessen babymassage, waarin je leert hoe jij je kindje zelf kan masseren.

 € 125,-