Fibromyalgiemassage

Fibromyalgie; je zult het maar hebben. Het kan je hele dagelijkse gang van zaken beïnvloeden. Een hele nare en zeer pijnlijke aandoening. En ook nog een die door de omgeving vaak niet serieus wordt genomen. Door het ontbreken van een eenduidige oorzaak, in combinatie van het meestal gezonde uiterlijk van de fibromyalgiepatiënt, de normale bevindingen bij regulier bloedonderzoek, leidt het ook nog eens tot ontkenning van dit ziektebeeld door huisarts, specialist, bedrijfsarts en werkgever. Kortom; frustratie in veel opzichten.

Tussenkopjes ornament

Deze tekst is geschreven voor diegenen die lijden onder de reumatische aandoening fibromyalgie. Ik hoef jou dan ook niet uit te leggen hoe of wat jij dagelijks ervaart. Naar aller waarschijnlijkheid hoef ik je ook niet uit te leggen wat fibromyalgie precies is. Ik vermoed dat jouw reumatoloog je dat allemaal haarfijn heeft uitgelegd. Of anderszins heb jij dat al helemaal uitgeplozen op internet. Ik kan je wel uitleggen wat ik voor je kan betekenen.

Recent onderzoek door de Universiteit van Miami heeft uitgewezen dat massage een van de gunstigste behandelingen voor fibromyalgiepatiënten is.

Een massage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam. De ademhaling wordt normaal, het hartritme daalt en de stress en pijn in het lichaam verminderen. Het verlaagt de bloeddruk, bevordert de opname van zuurstof in het bloed en verbetert het bewegingsapparaat. Door massage komt de stof endorfine vrij; dit is een natuurlijke pijnstiller. Het versterkt het lymfesysteem, waardoor afvalstoffen versneld worden afgevoerd en het geeft verlichting bij vervelende spierkrampen. Als laatste en tevens de belangrijkste: het bevordert slaap.

Na een grondige intake beginnen we deze reeks van massages met een speciale slaapmassage. Dit is een uiterst langzame massage die het parasympatische zenuwstelsel activeert, waardoor de patiënt gemakkelijker in de belangrijke en genezende deltaslaap zal komen. Fibromyalgiepatiënten hebben moeite om in deze deltaslaap te komen, hierdoor hebben zij een laag groeihormoon gehalte in het bloed. Het groeihormoon heeft een groot effect op het bindweefsel, waar het herstel van ontstekingen en vloeistoffen wordt gereguleerd.

Vervolgens zetten we de reeks voort met de massage tegen pijn. Hierbij richt ik mij niet alleen op de pijnplekken (tenderpoints) maar ook op verdikkingen, ophopingen en koude en warme plekken in het bindweefsel. Uiteraard zal de spierspanning ook in de massage worden behandeld.

Als laatste kan ik je ondersteunen met tips over voeding, beweging, leefwijze en verschillende ontspanningsmethodes.

Einde tekst ornament

Deel dit op je social media

FacebookFacebook

Heb jij Fibromyalgie? Maak eens een afspraak om te zien wat ik voor je kan betekenen. De kosten van 1 massage zijn:

€ 50,-

De strippenkaart is ideaal voor Fibromyalgiemassages. 8 behandelingen voor de prijs van 7.

€ 350,-