Hammam behandeling

Voor de meesten is het bekend dat de Hammam vooral in de Islamitische culturen een belangrijk onderdeel is van een reinigingsritueel die plaatsvind in badhuizen.
Het is onder de moslims een gewoonte om voor gebeden wassingen uit te voeren. Dit vindt daarom plaats in openbare badplaatsen, die meestal dichtbij gelegen zijn bij moskeeën en andere heilige gebedsplaatsen. Deze openbare badplaatsen hebben daarom ook een sociale functie waar de ontmoeting centraal staat.

Van oudsher wordt voor een echte Hammam olijfzeep gebruikt. Omdat deze zeep zeer puur is en zonder enkele chemische stoffen is het uitermate geschikt voor mensen met huidproblemen en roos.

Tussenkopjes ornament

De Hammam massage bestaat uit vier onderdelen

Ten eerste beginnen we de behandeling met warme kompressen die gedrenkt zijn in een badje met etherische oliën. Hiermee worden spieren opgewarmd, poriën geopend zodat de scrub, de zeepbehandeling en de massage beter zijn werk kan doen.

Vervolgens gaan we het lijf scrubben. Ik doe dit met scrubhandschoenen en 100% pure olijfolie zeep. Dit scrubben van het lijf wordt zeer stevig gedaan. De dode huidcellen worden hierdoor verwijderd en de doorbloeding optimaal opgang gebracht, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. De scrub wordt verwijderd middels warme geurende kompressen. Nadien voelt de huid heel tintelend, zacht en glad aan.

Daarna wordt de behandeling vervolgd door het heerlijke inzeep ritueel. Ook dit geschiedt middels pure olijfolie zeep en de bekende Hamam zeepzak. Het lichaam wordt nu helemaal gehuld in een stevige laag zeep die ik verder in masseer met deze zak. Wederom worden warme kompressen gebruikt om de zeep laag te verwijderen.

Afsluitend aan de behandeling wordt het gehele lijf gemasseerd met warme geurende oliën.

Omdat een Hammam behandeling op een zeer stevige manier wordt uitgevoerd, (zowel de scrubbehandeling als de massage) valt deze onder de ontspannende maar stimulerende behandelingen. De huid voelt nadien zeer tintelend, schoon en fris aan.
Een Hammam behandeling is pure verwennerij, waar geur en warmte centraal staan.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de Hammam beleving dan kun je een afspraak maken door op onderstaande button te klikken of door mij telefonisch te benaderen. Mijn telefoonnummer is: 06 469 777 79.

Einde tekst ornament

Deel dit op je social media

FacebookFacebook

Maak een afspraak voor een heerlijk onspannen en stimulerende Hammam behandeling.

€ 50,-