Haptische bekkenmassage

Letterlijk betekent haptonomie; de kunst van het aanraken. Hierin staat het aanraken, het gevoel en het gevoelsleven centraal.
Gevoelens zijn belangrijk, ze bepalen immers voor een groot gedeelte wat je doet, de keuzes die je van daaruit maakt en hoe vervolgens het leven voor je verloopt.
Spanningen kunnen je leven danig beïnvloeden, waardoor er blokkades en lichamelijke klachten kunnen plaatsvinden, wat vervolgens weer een grote invloed heeft op je geestelijk welbevinden.
Door middel van aanraking kom je in contact met deze spanningen, blokkades en je gevoelens die hier onder liggen. Je wordt uitgenodigd om je innerlijke strijd op te geven (spanning) en je te openen voor onderliggende gevoelens. Het gevolg is dat je in een diepe ontspanning komt, zodat energie in je lijf weer gaat stromen en daardoor een natuurlijk evenwicht wordt bewerkstelligd.

Tussenkopjes ornament

Belangrijk bij een haptische aanraking of massage is accepteren; durven voelen, willen voelen. Vanuit nieuwsgierigheid voelen wat op dat moment aanwezig is, zonder hier een oordeel op te leggen, of het te willen veranderen. Een oordeel zorgt immers weer voor spanning. Aanvaarding wat je voelt is hier het sleutelwoord.

In onze Westerse samenleven is het voelen van je lijf beslist een ondergeschoven kindje. Onze houvast en veiligheid is verschoven naar ons denken. Waardoor we druk en onrustig of zelfs hyperactief in ons hoofd worden. Contact maken met je bekken en benen zorgt er voor dat je veel rustiger in het leven komt te staan. Dit is meteen voelbaar na een haptische massage.

Het bekkengebied is de basis van ons leven. En staat daardoor voor de manier hoe stevig wij in ons leven staan.
Thema’s die bij het bekkengebied horen zijn; bestaansrecht, basisgevoel, zekerheid en onzekerheid, stabiliteit, standvastigheid, seksualiteit en stevigheid.
Spanningen in het leven omtrent deze thema’s zorgen er voor dat dit gebied vast gaat zitten. Deze spanningen hebben dan weer gevolg voor de onderliggende belangrijke organen: nieren, bijnieren, blaas, darmen, baarmoeder, eierstokken en prostaat.

Omdat onderliggende gespannen spieren contact hebben vanuit het bekken naar benen, billen en rug, kan het zijn dat er nare pijnervaringen ontstaan in deze gebieden. Dan snap jij nu meteen waarom ik het bekkengebied de heilige graal van je lichaam noem.

Behandeling

Tijdens deze massage behandel ik alle spieren die in contact staan met je bekkengebied, rug, billen en benen. Meridianen en belangrijke zenuwen worden ook meegenomen in de massage. Nadien zal je verlichting voelen van blokkades en spanningen, waardoor je ruimer, lichter en ontspanning in je bekkengebied kunt ervaren. Hierdoor zullen onderliggende organen een betere doorstroming krijgen van bloed en zuurstof, waardoor klachten worden opgeheven. Inherent hieraan ervaar je een diepe rust, je komt steviger in je basis (leven) te staan.

Deze massage is goed voor vele bekken- en rugklachten maar ook voor klachten aan de onderliggende organen.

Einde tekst ornament

Deel dit op je social media

FacebookFacebook

Voel je verlicht van blokkades en spanningen en komt steviger in je leven te staan.

€ 50,-