Hotstone massage

Pure weldaad met warme lavastenen

De Hotstone massage is nu al vele jaren ingeburgerd. Maar daar werd in “den beginne” vreemd tegen aan gekeken. Masseren met hete stenen! Is dat wel ontspannend?
Ja zeker! Bijzonder ontspannend zelfs.

Tussenkopjes ornament

Hotstone stenen zijn meestal Basalt. Dit is gestolde lava. Die zijn dus door hitte ontstaan. Door de grote dichtheid en het hoge ijzergehalte, zorgen ze er voor dat de warmte goed wordt vastgehouden en langzaam wordt afgegeven.

De warmte dringt tot 3-4 cm door in het spierweefsel. Het omringende weefsel kan door de toegenomen bloedcirculatie roder worden. Dit komt door de verwijding van de bloedvaten. Het aantal rode bloedlichaampjes kan toenemen en bij elke graad verhoging van temperatuur neemt de stofwisseling ca 10-15% toe. Ook wordt het lymfesysteem geactiveerd. Hierdoor kan een behandeling met warme stenen ontgiftend, afvoerend, pijn verlichtend, stress verlichtend en ontspannend werken. Ook worden de spieren soepeler door de warmte, waardoor ze gemakkelijker te masseren zijn.

Stenen hebben een magnetisch veld en kunnen daarom een genezende werking hebben. Ze absorberen energie maar kunnen die ook teruggeven.
De Hotstones worden in een warm bad gelegd van 45 graden. Vervolgens worden die eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam gelegd. Daarna word je verder los gemasseerd met deze warme stenen en warme massage olie.
Deze massage olie kies ik uit volgens de Ayurvedische leer, compleet aangepast aan jouw persoonlijkheidstype.
Als aanvulling op de massage maak ik gebruik van aromatherapie

De massage bestaat vooral uit lange, rustige en cirkelvormige strijkingen en voelt zeer aangenaam aan. Ook worden er een aantal stenen geplaatst op pijnlijke plekken of chakrapunten.
Een totale lichaamsmassage met hotstones is zeer ontspannend en de nawerking is lang.

Einde tekst ornament

Deel dit op je social media

FacebookFacebook

Geef jij je zelf of iemand anders een hotstone massage cadeau en ervaar de weldaad van deze massage.

€ 50,-