Nieuw bij Wellness salon Reina Comello

Massage bij kankerpatiënten

Op het moment dat je de diagnose kanker krijgt te horen, staat je leven in een zeer kort tijdsbestek volledig op zijn kop. Als patiënt kom je in een afschuwelijke achtbaan terecht. Je lichaam en geest worden zodanig overprikkeld, dat werkelijk alles op tilt slaat.

Tussenkopjes ornament

Alles werkt hier aan mee; de vaak ziekmakende therapieën zoals chemo, bestraling en hormoontherapie, maar ook de veelheid aan emoties. Plotseling wordt je gezien als een patiënt en een aanraking van je lichaam is bedoeld om in te prikken of om aan te sluiten aan een apparaat. Dit alles laat sporen na in zowel het lichaam als je geest. Het totaal is uit balans, waardoor je buiten alle symptomen die er al zijn ook nog eens slechter gaat slapen. Meerdere keren per nacht wakker worden of niet kunnen in- of doorslapen, maakt de misère compleet.

Deze afschuwelijke achtbaan wordt even op de rem gezet

Massage kan er voor zorgen dat deze achtbaan even op de rem wordt gezet. Het ontspant het lichaam en ondersteunt het herstel. Je krijgt weer contact met je lichaam en daardoor ook het vertrouwen in je lijf terug.
Massage bij kankerpatiënten is anders dan andere massage. Omdat het drukniveau niet verder gaat dan level 1 wordt de overprikkeling in het zenuwstelsel gedempt. Van een diepte massage is beslist geen sprake. Het is immers niet de bedoeling om je lichaam of je geest nog verder uit balans te brengen. Middels deze massage kunnen symptomen van angst, slapeloosheid, misselijkheid, depressie, eenzaamheid en stress verminderen. Deze massage geeft geen genezing maar verbetert in vele opzichten de kwaliteit van leven. Vanuit mijn opleiding bij het instituut massage bij kanker, heb ik kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen hiervan en kan ik de massage volledig afstemmen op alle stadia van de ziekte kanker. Daarbij wordt rekening gehouden met oedeemvorming en alle andere contra-indicaties.

Voor een massage kunt u bij mij terecht in mijn salon, maar mochten de omstandigheden daartoe dwingen dan masseer ik u ook bij u aan huis.

Einde tekst ornament

Deel dit op je social media

FacebookFacebook