Mindfullness

Ons dagelijks leven; snel, zeer snel! Overspoelt met alle leuke en minder leuke dingen vergeten we stil te staan aan dat wat er is. We worden geleefd. Voor je het weet is er weer een dag, week een jaar of zelfs een aantal jaren voorbij.

Tussenkopjes ornament

Denk eens terug aan deze afgelopen dagen? Heb je eigenlijk jouw naasten wel echt gesproken? Echt gezien? Of zijn ook deze dagen in vlugheid en in de beslommeringen van de dagen voorbij gegaan? Heb je echt kunnen genieten van de dingen die je omringen. Dit zijn de momenten dat je soms beseft: Is dit het nou? Echt vervuld wordt je niet van het leven op deze manier.
Mindfullness leert je om daadwerkelijk besef te krijgen van jouw leven. Wat speelt er eigenlijk van binnen? Bij jou zelf, bij je naasten. Een irritant vaak gebruikte zegswijze; Je leert leven in het nu.

Maar deze manier van leven, kleurt je leven. Plotseling ben jij je bewust van de warmte van de zon. De lach van jouw kind. Geniet je weer van de natuur en hoor je de vogels weer zingen. Kortom je staat weer bewust in het leven.

Deze manier van leven heb je ook nodig om je zelf serieus te nemen. Je zult ook de minder prettige zaken die jou leven beheersen beter gaan voelen.
Inherent daaraan zal je actie ondernemen. Hoe vaak komt het niet voor dat je pas als je op de bank tot rust komt dat je moe bent en eigenlijk de afgelopen dagen veel te lang bent doorgelopen.
Dan pas besef je dat een goede nachtrust je gaat helpen. Blijf je constant doorrazen en ben jij je niet bewust van jouw vermoeidheid of spanning, dan is een burn-out een logisch gevolg.
Mindfullness is de weg terug naar je zelf en is de oplossing voor een gezond en bewust leven.

Als prachtige aanvulling op mijn studie tot Yoga docent ben ik mij verder gaan bekwamen tot mindfullness docent.
Op dit moment ben ik mij aan het verdiepen in mindfullness en depressie en burn-out problemen.
Mindfullness is een prachtige aanvulling geworden in mijn praktijk.

Einde tekst ornament

Deel dit op je social media

FacebookFacebook

Maak een afspraak als ook jij weer daadwerkelijk besef wil krijgen van jou leven.

Prijzen in overleg